Link Building, wat is dat nou eigenlijk?

Link Building valt in de categorie Off-Page SEO, naast Off-Page SEO bestaat er dus ook nog On-Page SEO maar daar zal ik op een ander moment een keer over bloggen en het verschil duidelijk maken.

Off-page SEO dus
Bij Off-page SEO gaat het dus om SEO Link Building. 
Wat vinden Google en andere zoekmachines nou eigenlijk belangrijk. Wat bepaalt nou eigenlijk je rankschikking.

Er zijn interne links die van belang zijn, deze vallen in de categorie On-Page SEO en er zijn externe link oftewel Backlinks en die vallen in de categorie Off-Page SEO.
Deze zgn. backlinks zijn dus belangrijk voor hogere notering in zoekmachines.

Dus naast de On-Page links waar zoekmachines op letten is het aantal backlinks ook van belang. 
Backlinks van uw site zijn eigenlijk verwijzingen naar uw site die op andere websites te vinden zijn. Deze website heeft dus een link die vervolgens leidt naar uw website of naar een bepaalde pagina van uw website. Deze backlinks zorgen er dus voor dat u een hogere positie verkrijgt in de zoekmachines.

Blijkbaar vinden zoekmachines het dus van belang dat als er meer websites verwijzen naar uw website dan naar die van uw concurrent, uw website belangrijker en interessanter wordt geacht en dus een hogere notering krijgt.

SEO Link Building lijkt misschien simpel. Een kwestie van links aan laten maken op en andere websites. 
Maar krijg ze maar eens gevonden de relevante sites, die ook nog eens van goede kwaliteit zijn. Dat is nog niet zo gemakkelijk.
Met goede kwaliteit bedoel ik eigenlijk te zeggen dat uw link op een website dient te staan die betrouwbaar is en relevant voor de brache en niet alleen maar fungeert als een vergaarbak van links die tegen betaling toestaat dat zij naar uw link plaatsen en dat ook vice versa verlangen. Want die sites zijn er ook.

Kortom zoekmachines letten onder andere op de leeftijd, betrouwbaarheid, overeenkomsten en kwaliteit van de website waar de backlink op staat. Is dat niet zo dan beoordeelt de zoekmachine de link dus als negatief en wordt niet meegenomen in uw ranking. De wereld van backlinks is dus vrij ingewikkeld en complex.

Echter met gebruik van de goede tools is daar zeker een weg in te vinden. Brand Webdesign kan u daarbij assisteren.
Neem contact op met ons mocht u hierover meer willen weten.
U kunt ook deze links raadplegen voor meer informatie: SEO of Link Building